Lovaglás
| Koronglövészet- Lovas szolgáltatások
- Linkek

 

LOVASTÚRA

Az egyhetes lovastúrát a Kiskunságban az Árpád-Haus Bt. és a Sarlóspuszta Kft. közösen bonyolítja le. A túra kiindulópontja a Sarlóspuszta Club Hotel, a Kiskunsági Nemzeti Park kapujában. Sarlóspusztán 3 különböző istálló 45 lónak ad helyet jártatógéppel és fedett lovardával.

A túra alatt a szállást adó helyekre jellemző, hogy közvetlen az istálló és karámok mögött kezdődik az a terep, ahol a lovasok szíve gyorsabban kezd dobogni. Két napon a szállás a túravezető tanyáján lesz, ahol gyönyörű természetben, fákkal körülvéve élvezheti a családi vendéglátást, ahol finom házikosztot és magyar termelői bort fogyaszthat. Itt kevés szoba található, ezért baráti környezetben érezheti magát az egyszerűség ellenére is! Szállást nyújt még a Pongrác Tanya, mely Kecskeméthez igen közel található. Itt rendelkezésre áll úszómedence és esetlegesen itt nézhetik meg Vendégeink a csikós- és huszárbemutatót. Másik szálláshely az Apaj Hotel, mely a túrának a legészakibb pontja. A szállásépület egy régi kúria, melyet műemléknek nyilvánítottak, és egy egyedülállóan szép ősgesztenyés park közepén helyezkedik el.

12 ló áll a vendégek szolgálatában. Nagyrészük több éve teljesíti ezt a túrát, tehát profiknak tekinthetjük őket: hozzá vannak szokva a hosszú utakhoz, jó kondícióban vannak, kitartóak, gyorsak és könnyen lovagolhatóak. Származásilag van köztük magyar félvér, angol telivér és shagya arab. Vendégeinknek lehetőségük van besegíteni a lovak ápolásánál és ellátásánál. A tempó a lovaknak és a túra kényelmének megfelelő, tehát nem versenyiramú! A lépés, ügetés és vágta szakaszok ideális arányban váltakoznak.

Lovasaink a Kiskunság északi részén túráznak a Nemzeti Park területén, mely ideális hely a tereplovagláshoz azoknak, akik szeretik a tempót és szeretik leküzdeni a távolságokat lóháton. Az útvonal erdőkön át, homokbuckákon keresztül és rekettyés tavak mellett vezetnek mindig a teljes szabadság érzetével. Érdekességként látható túzok, magyar szürke-marha gulya, és lehetőség nyílik csikósbemutató megtekintésére.

Programmenet

1. nap: Érkezés a délutáni órákban, regisztráció, szállás elfoglalása. Ismerkedés a helyszínnel, a túravezetővel és természetesen a lovakkal. Vacsora az étteremben.

2. nap: Reggeli a szálloda éttermében, további ismerkedés már közelebbről a lovakkal. Majd ebéd után két óra időtartamú próbalovaglás és délután szabadprogram.

3. naptól a 6. napig a lovas programok megegyeznek: Ezeken a napokon a résztvevők átlagban napi 40 km távolságot tesznek meg a lovakkal egyik vendéglátó helyüktől a másik szállásukig. Reggeli után indulás az aznapi szálláshely irányába. Délelőtt 2 óra lovaglás után bőséges piknik kb. 1,5 óra pihenővel vagy a pusztában egy gémeskút közelében, vagy egy tanya udvarán, esetleg gulya közelében. Itt alkalom nyílik, hogy leegyeztessék az egyéb programigényeket. Délután szintén 2 óra lovaglás és megérkezés a szálláshoz.

7. nap: Sok élmény után visszatérés Sarlóspusztára. Búcsú a lovaktól.

8. nap: Reggeli után elutazás.

Délutáni programok, programlehetőségek

  • Általában 19 óráig szabadprogram, majd vacsora.
  • A keddi és csütörtöki éjszakát kimondottan tanya jellegű fogadóban töltik a lovasok. Vacsora a 6 km-re lévő kisvárosi étteremben kerül felszolgálásra.
  • A szerdai napon lehetőség nyílik egy pesti hajókirándulásra, mely 2 órás programot nyújt előadásokkal - melyben szerepel opera-, operett slágerek, ír sztepp-, vagy palotás táncbemutató - és svédasztalos vacsorával.
  • Kecskeméti városnézés, mely megbeszélés tárgyát képezi.

Időpontok: április elejétől október végéig, szombattól szombatig, 8 nap, 7 éj, 6 lovasnap.

Kimondottan gyakorlott és tapasztalt lovasok jelentkezését várjuk!